Google+ Followers

Wednesday, September 26, 2012

"As Busy As Bee"

Assalamualaikum..cinta.. opsss, jgn fikir bukan-bukan ea.. cinta xsemestinya untuk yg couple je kan.. sesungguhnya C.I.N.TA itu terlalu luas dan mendalam maksudnya... bergantunglah kpd setiap individu itu untuk mentafsirkannya..  hehehe.. Tapi, yang lebih utama cintailah pada Yang Maha Esa.  Tetibe, teringat pula kat movie "7 Petala Cinta" di mana ayat yg masih aku xdapat lupakan adalah..  " Assalamualaikum cinta.. " dan " Wa'alaikumussalam Rindu..".. terngiang-ngiang rasanya..

Oklah.. rasa dah lama x update blog ni.. huhu. Al maklum laaa.. " As Busy As Bee"... ZzzzZZ zzz.. Rase lucu pula bila taip dlm bahasa rojak camni.. tp, bagiku baru meriah dan xde la rasa bosan.. have fun gituu.. coz ade kelainan tersendiri.. nie xmasuk lagi rojak dgn bahasa jepun.. memang terbaik laaa..lalalaaa..

Baru-baru ni aku ada dapat 1st asmt utk sem baru bermula niee .. and then after done, asmt len masih menanti.. Biasalah tuu kan.. as teaching and learning process .So,  mungkin ni adalah salah satu faktor dh lama xupdate blog ni.. anyway, yang penting kita harus pandai membahagikan masa sebaiknya.

Sambil-sambil taip ni pun .. sebenarnya ngh buat asmt jugak ni.. kira sambil menyelam minum air laa ni.. xpun.. "3in1".. acececehh.. macam tagline minuman nescafe.. gitu. Jadi, mudah-mudahan aku dapat menyiapkan tugasan ni dgn sebaiknya. Insya-Allah.  Lagipun aku ingin meneruskan pembacaan buku motivasi ilmiah yg masih belum sempat aku menghabiskannya... Maklumlah.. awal-awal semester nie.. kna ade "booster" sbg pencetus semangat.. hu3. Sebab itu juga lah aku ni minat sangat buku-buku motivasi ni selain novel.. hehe.
kalau ada siapa-siapa gemar membaca itu.. syabas ku ucapkan.. sebab sekurang-kurangnya kita ada inisiatif untuk menambah ilmu pengetahuan melalui pembacaan yang menyenangkan kita.. Wassalam.

Wednesday, September 12, 2012

Selangkah Ke Dunia Baru..

"Semester baru dah bermula lah... cepatnya masa berlalu". keluh hatiku
semester ini merupakan saat-saat yang paling penting dalam hidupku kerana merupakan tahun dan semester akhir sebelum aku bergelar graduan. Ku sentiasa berdoa kepada Ilahi mudahan dipermudahkan segala urusan ku dalam meniti arus perjuangan yang semakin hari semakin mencabar.